حفاظت از دارت دیجیتال و دستگاه های الکتریکی در باشگاه های ورزشی

حفاظت از دارت دیجیتال و دستگاه های الکتریکی در باشگاه های ورزشی

برقی که در پشت پریزهای خانه‌تان جریان دارد همیشه ثابت نیست. بلکه پیوسته در نوسان است و مدام در حال کاهش یا افزایش ولتاژ می‌باشد. تمامی وسایل الکترونیک نسبت به این نوسانات حساسیت دارند و ممکن است دچار اختلال در عملکرد شوند و یا حتی از کار بیفتند. تجهیزات حفاظت ولتاژ ابزاری هستند که در جهت تضمین سلامت وسایل برقی مورد استفاده قرار می‌گیرند. از جمله این تجهیزات می‌توانیم به استابلایزر یا ترانس اشاره کنیم.

وظیفه یک استابلایزر این است که ولتاژ در حال نوسان را روی یک عدد خاص به صورت ثابت نگه دارد. این عدد برای تجهیزات غیرصنعتی معمولا ۲۲۰ یا ۲۳۰ ولت است. همچنین برای تجهیزات صنعتی که از برق سه فاز استفاده می‌کنند ولتاژ ورودی عمدتا ۳۸۰ یا ۴۰۰ ولت می‌باشد.

به صورت کلی می‌توانیم بگوییم که هر سیستم برقی متناسب با یک بازه خاص دریافت انرژی الکتریکی ساخته شده است. این سیستم‌ها تا حد مجازی آمادگی نوسانات برق ورودی را دارند اما در بلند مدت همین نوسان‌های در مقیاس مجاز، باعث کاهش طول عمر دستگاه می‌شود. با کمک استابلایزرها می‌توانیم از نوسانات ولتاژ پیشگیری کنیم و به همین ترتیب طول عمر دستگاهمان را افزایش دهیم.

اگر بخواهیم عملکرد یک استابلایزر را به صورت ساده شرح دهیم و به سوال استابلایزر چیست پاسخ دهیم، باید بگوییم که این تجهیزات جریان‌های بیش از حد مجاز را تعدیل و جریان‌های کمتر از حد مجاز را تقویت می‌کنند. این عمل از طریق قرار دادن یک یا چند ترانس در مدار الکتریکی توسط استابلایزر انجام می‌شود.

انتخاب استابلایزر مناسب به فاکتورهای زیادی وابسته است. شرایط محیطی، نوع وسیله مورد حفاظت، مقیاس الکتریکی و… از جمله این معیارها هستند. در این بخش سعی می‌کنیم اهمیت استفاده از تجهیزات حفاظت ولتاژ را در دستگاه‌های مورد استفاده در اماکن ورزشی و باشگاه‌ها بررسی کنیم.

حفاظت ولتاژ در اماکن ورزشی

بسیاری از وسایل و تجهیزات ورزشی با برق کار می‌کنند، که آن‌‍‌ها هم از این قاعده مستثنی نیستند. بنابراین استفاده از تجهیزات حفاظتی در مکان‌های ورزشی و باشگاه‌ها امری ضروری است.

یکی از دستگاه‌هایی که در باشگاه‌ها مورد استفاده قرار می‌گیرد و بسیار گران‌ قیمت نیز می‌باشد، دستگاه تست سلامت یا بادی آنالیزر است. این دستگاه از طریق امپدانس الکتریکی بدن شخص را مورد بررسی قرار می‌دهد. طبق این بررسی برنامه‌های غذایی و ورزشی مخصوص فرد مورد نظر ارائه می‌شود.

دستگاه دیگری که در باشگاه‌های بدن‌سازی، بیلیارد و گیم‌نت‌ها مورد استفاده قرار می‌گیرد، دارت دیجیتالی است. طراحی این دستگاه برای ورزش دارت است و امکان مسابقه چندین نفر را به صورت همزمان می‌دهد. در این دستگاه پس از برخورد دارت پرتاب شده از طرف شخص به سیبل، امتیاز به صورت خودکار محاسبه و روی صفحه نمایش نشان داده می‌شود. همچنین فاصله محل قرارگیری شخص معمولا توسط سیستم لیزری مشخص می‌شود.

دارت دیجیتال مدل Radical Zero

دارت‌های دیجیتالی معمولا بسیار گران قیمت هستند. از طرفی به دلیل حساسیت قطعات الکترونیکی این دستگاه به نوسانات ولتاژ، شدیدا توصیه می‌شود از UPS و استابلایزر در ورودی برق این دستگاه استفاده شود.

از دیگر تجهیزات برقی حساس به نوسان در اماکن ورزشی می‌توانیم به اسکوربوردها اشاره کنیم. اسکوربوردها نمایشگرهایی هستند که کاربردشان در نمایش نتایج مسابقه، امتیاز بندی‌ها، نام بازیکنان و… می‌باشد. پیکسل‌های این نمایشگر با نوسان ولتاژ ممکن است دچار سوختگی شوند و به این ترتیب سبب خسارت شوند.

اسکالیت، کلایمبر و انواع تردمیل‌ها نیز از دیگر تجهیزات ورزشی هستند که با برق کار می‌کنند. اسکالیت‌ها پله‌های برقی باشگاهی هستند که جهت شبیه سازی حرکت بالا رفتن از پله به کار می‌رود. این دستگاه‌ شامل چندین سیستم پیشرفته از جمله سیستم ضربان سنجی بی‌سیم، صفحه نمایش ۱۹ اینچی، قابلیت تنظیم ارتفاع، شیب و سرعت پله‌ها می‌شود. ارزش این دستگاه فوق‌العاده بالا است و اکیدا توصیه می‌شود که حتما از استابلایزر در ورودی برق دستگاه استفاده شود.

سخن آخر

همانطور که اشاره شد، دستگاه های برقی در باشگاه ها به خصوص دارت های دیجیتال، از حساسیت خاصی برخوردارند که باید حتما در سر راه آنها از استابلایزر ها استفاده شود. این مشکل در تمامی صنایع وجود دارد و مختص اماکن ورزشی نیست: برق واحد های اداری – مسکونی، گلخانه ها و ابزار باغبانی، ماینرها، آسانسور، دستگاه های صنعتی و … همگی نیازمند مراقبت ولتاژی می باشند. البته که با توجه به قیمت های تجهیزات ورزشی، استفاده از این استابلایزرها در باشگاه های ورزشی بیش از پیش احساس می شود.

 

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *